АТО: кількість обстрілів зросла, в лавах ЗСУ четверо загиблих. ОНОВЛЕНО

Протягом доби 17 березня внаслідок бойових дій загинули четверо військовослужбовців ЗС України, ще троє – отримали поранення. Кількість обстрілів за добу з боку бойовиків зросла до 112.
Про це йдеться в ранковому зведенні штабу АТО.

На Маріупольському напрямку по позиціях українських військ біля Лебединського, Широкиного, Гнутового і Водяного ворог вів вогонь з мінометів калібру 120 мм та артилерійських установок калібру 122 мм. Опорні пункти неподалік Талаківки і Чермалика потрапили під вогонь мінометів 120-го калібру. По укріпленнях поруч Мар’їнки та Красногорівки російські окупанти били з гранатометів та мінометів калібрів 82 та 120 мм, згодом долучили потужні артилерійські системи 122 та 152 мм.

На Донецькому напрямку ворог здійснив 10 обстрілів позиції поблизу Авдіївки з важкого озброєння, танків та мінометів калібру 120 мм. Під обстріл потрапив мікрорайон Старої Авдіївки.

Укріплення сил АТО біля Опитного та Новгородського ворог накрив вогнем з мінометів калібру 82 мм, а позиції ЗСУ біля Луганського обстрілював з артилерійських систем 122-го калібру, мінометів, БМП та СПГ. Поруч Верхньоторецького та Невельського по позиціях сил АТО вели вогонь ворожі міномети.

На Луганському відрізку лінії розмежування противники били з мінометів, СПГ в районі Новозванівки, Славного та Катеринівки.

ОНОВЛЕНО. На брифінгу в суботу речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко повідомив про місця, де ЗСУ зазнали втрат 17 березня:  “У нас один загиблий в Кримському- підрив на вибуховому пристрої. Тиловий район Донецького напрямку – там теж один загиблий, два травмованих – це обстріл з важкого озброєння, скоріш за все, з гаубиці. Водяне Маріупольського напрямку – там два загиблих, також внаслідок обстрілу. І населений пункт Новозванівка – там один поранений, , також внаслідок обстрілу”.

Нагадаємо, напередодні ввечері штаб повідомляв, що через підрив на міні загинув один військовий.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна