За добу – двоє загиблих і вісім поранених, – штаб АТО

 

За минулу добу, 16 березня, в зоні проведення антитерористичної операції на Сході загинули двоє та отримали поранення вісім українських військовослужбовців. Як передає “Новинарня“, про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

Зазначається, що російсько-терористичні війська загалом 77 разів обстріляли позиції українських захисників.

На Маріупольському напрямку опорні пункти неподалік Новотроїцького ворог обстрілював з гранатометів, БМП та мінометів калібру 120 мм, а біля Водяного – з 122-мм артустановок та мінометів калібру 120 мм. Позиції біля Красногорівки і Мар’їнки обстріляні з мінометів, Гнутового – з СПГ та кулеметів, Широкиного – зі стрілецької зброї та БМП.

На Донецькому напрямку під вогонь артилерії калібру 122 мм та мінометів потрапили позиції ЗСУ біля Троїцького. Авдіївку та шахту “Бутівка” російські найманці обстрілювали з мінометів та артустановок калібру 122 мм, а згодом до обстрілів долучився танк. Біля Кам’янки ворог вів вогонь із мінометів калібру 120 мм, а біля Зайцевого та Невельського – з СПГ та мінометів 82 мм. У районі Луганського обстріл вели ворожі БМП, Пісків – 82-міліметрові міномети.

На Луганському напрямку під вогнем мінометів калібру 120 мм опинилися позиції сил АТО в районі села Кримського. Біля Лобачевего обстріли з боку бойовиків велися з 82-міліметрових мінометів, біля Новозванівки – з СПГ і стрілецької зброї, а поблизу Новоолександрівки – з мінометів та великокаліберних кулеметів.

Нагадаємо, напередодні ввечері штаб АТО інформував про двох загиблих та чотирьох поранених армійців унаслідок обстрілу села Лобачеве на Луганщині.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна