У Росії бюджетників зганяють на мітинги до річниці “приєднання” Криму, – ЗМІ

 

Студентів, співробітників державних закладів та інших бюджетників у Росії директивно збирають на мітинги з нагоди “приєднання Криму”.

Урочисті заходи мають відбутися по всій країні в суботу, 18 березня, повідомляє сайт російської “Новой газєти“, що зібрала факти приготувань до примусового святкування.

Як зазначає видання, 15 березня томський телеканал “ТВ2” опублікував лист ректору Томського державного університету, в якому в.о. заступника губернатора Томської області Олексій Пушкаренко просить “організувати участь у заході студентів, викладачів, співробітників вишу в кількості 500 чоловік”. Адміністрація навіть не полінувалася придумати гасла для плакатів і сумлінно прислала цілий список, щоб студенти не придумали чогось сумнівного: “Счастливы вместе!”, “Путин — спаситель Крыма и Севастополя!”, “ВВП — Вежливо! Вовремя! Правильно!” тощо.
Всього — 31 гасло.

На сторінці Інституту природничих наук Волгоградського державного університету в мережі “Вконтакті” доцент кафедри екології та природокористування Анна Матвєєва пише: “Шановні студенти!!!! 18 березня 2017 року о 9.30 відбудеться мітинг, присвячений річниці приєднання Криму до Росії на Центральній набережній м.Волгограда. Збір на Алеї Героїв біля Центрального фонтану о 9.00. Від інституту потрібно 30 чоловік. Внизу вказуємо ПІБ, група”.

У Барнаулі теж щосили йде підготовка: на сторінці Студентського будівельного загону “Ребята” барнаульского відділення РАНХиГС висить оголошення: “18 березня об 11.00 на пл. Свободи відбудеться мітинг-концерт на честь річниці приєднання Криму до РФ. Традиційно загони до нього приєднуються. Від нашого загону потрібно мінімум 5 чоловік. Бути в бійцівці або десанті (у кого є)”.

Отримали рознарядку і співробітники соціальних організацій, які співпрацюють з московською районною владою. Координатор проектів волонтерського колективу в одному з районів повідомив кореспонденту “НГ”, що 15 березня близько 6-ї вечора від співробітника управи прийшло СМС-повідомлення про те, що кожна некомерційна організація, яка працює в районі, має надіслати по 5 осіб на мітинг-концерт на Воробйових горах – таке доручення голови управи. Чиновник попросив надіслати йому список учасників, вказавши, що від району має з’явитися не менше 250 чоловік.

За словами джерела “НГ”, постійні вимоги влади брати участь у мітингах почали дратувати вже навіть патріотично налаштованих співробітників.

“На виборах за «Єдину Росію» і Путіна вимагали ледь не кожен місяць, але тоді ми посилали, та вони й не особливо наполягали.
А після Криму почалося щось жахливе з цією показухою. І за Крим, і за президента, і за «ЄР», і за 1 Травня, і за 9 травня…” – визнав співрозмовник видання.

Калінінградський портал Rugrad.eu, посилаючись на анонімного користувача з ніком femida39, який надіслав новину, повідомляє, що на мітинг зганяють працівників громадського транспорту: “На цьому тижні в трамвайному депо Калінінграда відбулася закрита нарада з працівниками. Начальник депо оголосив наказ глави «Калінінград-міськтрансу» Анатолія Мухомора, відповідно до якого всім працівникам «міськтрансу», які працюють за п’ятиденним графіком, необхідно в суботу, 18 березня, прибути до 15.00 на площу Перемоги для святкування Дня злуки з Кримом і участі в мітингу. Наказ доведений до відома кожного співробітника під розпис”.

Читайте також:

Роковини кримського референдуму: Захарченко зламав ліжко, святкуючи. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна