Порошенко на святкування 100-річчя революції: дострокових виборів хоче Росія, але їх не буде

 

Президент Петро Порошенко заявив, що протидіятиме всім силам і особам, які спробують організовувати громадські заворушення і підігрівати анархічні настрої в державі.
Про це він в п’ятницю, 17 березня, виступаючи з нагоди початку святкування 100-річчя початку Української революції 1917-1921 років у Національному музеї історії.

“Попереджаю тих, хто виходить за рамки названих принципів, закону і здорового глузду, що я буду протидіяти всім тим, хто буде намагатися на догоду Росії насаджувати в Україні безлад і анархію, буду протидіяти і переконанням, і силою правоохоронних органів”, – сказав Порошенко .

“В сьогоднішній Україні багато хто демократію плутає з махновщиною. Ми втратимо державність, якщо всі і кожний не усвідомлять, що монополію на застосування сили має тільки держава; що всі акції протесту повинні носити винятково мирний характер; що пристрасть до зброї належить демонструвати лише на фронті, а залізничні колії слід підривати на території ворога, а не в тилу власних військ», – також наголосив Петро Порошенко.

Залізничні колії слід підривати на території ворога, а не в тилу власних військ – Президент на урочистостях за нагоди 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років

Глава держави закликав усі політичні сили країни враховувати в своїй внутрішньополітичній боротьбі складні зовнішні обставини, в яких будує своє європейське майбутнє України.

“Хочете боротися проти президента – дуже прошу, на те ви і опозиція. Але Україну не розхитуйте, і не запалюйте!” – звернувся до опонентів Порошенко.

Він підкреслив, що “Росія завжди користалася в своїх інтересах перевагами демократичних систем в сусідніх державах, щоб поглинути їх”.

“Опозиція нав’язує владі формат війни на взаємне знищення. Я ніколи не пристану на таку пропозицію”, – також зазначив глава держави.

“Сьогодні, як і сто років тому, Україна захищає незалежність від агресора РФ. Слід пам’ятати і не допустити трагічних прорахунків минулого”, – додав Порошенко.

За словами президента, часта зміна влади під час Української національної революції минулого століття завадила Україні стати сильнішою, а Кремлю дозволила отримати тотальний контроль над нею на наступні 70 років. «Тому Москва хоче, щоб і зараз влада в Україні мінялася б з такою ж регулярністю”, – зауважив Петро Порошенко.

“Відповідно до Конституції, рішення про дострокові парламентські вибори і про розпуск парламенту приймає президент України, хочу ще раз наголосити: дострокових парламентських виборів, у яких насамперед зацікавлена Росія, я не підтримую. А отже, їх не буде”, – сказав Порошенко.

“Всередині країни для мене всі політичні сили, – незалежно від того, при владі вони чи в опозиції, – є партнерами в розбудові незалежної, європейської, демократичної держави”, – додав він, висловивши переконання у доцільності продовження роботи нинішнього складу Верховної Ради.

З нагоди сторіччя українського парламентаризму 17 березня відбулося урочисте засідання Верховної Ради (за участю керівників парламенту, церков, громадськьх діячів, політиків), однак на ньому президент не був присутній.

Читайте також:
Стартувало відзначення 100-ліття Української революції 2017-2021. ПЛАН ЗАХОДІВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна