Екс-радник Трампа був “весільним генералом” на Russia Today

 

Російська державна телемережа Russia Today заплатила 45 386 доларів екс-раднику з питань національної безпеки президента США Майклу Флінну за його візит до Москви у 2015 році.
Про це повідомляє Yahoo News із посиланням  на документи комітету Конгресу США.

Флінн приїхав до Москви 10 грудня 2015 року на святкування 10-річчя пропагандистського каналу Russia Today і виступив там із промовою.

У триденній поїздці його супроводжував  син, Майкл Флінн-молодший.
Вони зупинилися в 5-зірковому готелі “Метрополь” поруч із Красною площею. Всі витрати взяв на себе російський уряд.

Московський візит став третім епізодом, коли, як з’ясувалося, екс-глава розвідувального управління Міністерства оборони США Флінн мав справу з росіянами у період після звільнення з посади в Пентагоні в 2014 році та до приходу в кампанію Дональда Трампа.

Флінн також отримав два платежі по 11 250 доларів кожний від вантажної авіакомпанії “Волга-Днєпр” і комп’ютерної фірми Kaspersky. Обидві зустрічі проводилися з філіями американських компаній, які перебувають у приватній власності.

Як нагадує “Європравда”, минулого тижня стало відомо, що Майкл Флінн заднім числом зареєструвався в якості іноземного агента після того, як йому заплатили $530 тисяч за лобіювання на користь турецького уряду.

13 лютого Флінн пішов з посади радника з національної безпеки президента Трампа після того, як стало відомо, що він ввів в оману чиновників Білого дому щодо своїх контактів із послом Росії Сергієм Кисляком під час президентської кампанії.

Зазначимо, саме з Флінном контактував нардеп від РП Ляшка Андрій Артеменко, коли пропонував у США план “замирення” України з РФ через передачу Криму в оренду.

Читайте також:
Трамп призначив генерала – радника з нацбезпеки
замість скомпрометованого Флінна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна