Держдеп США про блокаду ОРДЛО: має бути підтримана територіальна цілісність України

 

Сполучені Штати уважно спостерігають за блокадою торгівлі з ОРДЛО та виступають за мирне відновлення територіальної цілісності України.
Про це заявив в. о. офіційного представника Держдепартаменту США Марк Тонер, відповідаючи на запитання, як ставиться адміністрація США до торговельної блокади Донбасу та чи не порушує такий крок Мінські угоди.

“Ми уважно відстежуємо блокаду на Сході України. Я просто хочу підкреслити важливість вирішення питання мирним шляхом та у спосіб, щоб була підтримана територіальна цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів”, – цитує Тонера “Європейська правда”.

“Що стосується Мінських угод, я думаю, що ситуація нестабільна, але одна з тих, що може потенційно мати серйозні наслідки, і тому ми хочемо, щоб це було розв’язано. Ми хочемо, щоб було мирно вирішено, і, як я сказав, таким чином, щоб була підтримана територіальна цілісність України”, – додав він.

Читайте також:
МЗС Франції закликало Київ зняти торгову блокаду ОРДЛО

Як інформувала “Новинарня“, Рада нацбезпеки на засіданні 15 березня прийняла рішення про тимчасову заборону переміщення товарів через лінію розмежування в зоні АТО до повернення бойовиками під юрисдикцію України захоплених підприємств.
Свої пояснення з цього приводу дав президент Петро Порошенко.

Читайте також:
Посол ЄС здивований рішенням Радбезу щодо торгівельної блокади ОРДЛО

Наступна стадія “блокадного” конфлікту – відносини з Росією. АНАЛІЗ І ПРОГНОЗ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна