Аброськін каже, що львівське сміття дісталося вже до Донеччини

 

У ніч на 16 березня в Покровську Донецької області затримали п’ять вантажівок зі сміттям зі Львова. Про це повідомив начальник поліції Донецької області В’ячеслав Аброськін у соцмережі.

“Сміттєві каравани” зі Львова дісталися й до Донеччини. Сьогодні вночі у Покровську затримали п’ять фур зі “львівським сміттям”. На місці працює слідчо-оперативна група”, – написав він, додавши кілька фото.

На Донеччині затримали львівське сміття
У Покровську затримали 5 фур зі сміттям зі Львова

“А може, Парасюк і компанія заслані сюди для налагодження “Великого сміттєвого шляху”? Очевидно, ближче нічого не знайшли, аніж везти сміття за 1200 км”, – додав голова поліції Донеччини.

Як відомо, 14 березня на блокпостах під Слов’янськом і Краматорськом у Донецькій області відбулися конфлікти між учасниками “торгової блокади ОРДЛО”, серед яких був позафракційний нардеп Володимир Парасюк, і поліцейськими. 15 березня подібний конфлікт із попереджувальною стріляниною в повітря й застосуванням сльозогінного газу з боку протестувальників стався в Костянтинівці – при цьому в групі прибічників блокади був депутат із партії “Самопоміч” Тарас Пастух.

Частина спостерігачів пов’язують активну участь “Самопомочі” в блокаді на Донбасі з потребою відвернути суспільну увагу від “сміттєвого колапсу” у Львові, де міський голова Андрій Садовий представляє “Самопоміч”. Партія заперечує такий зв’язок.

Через великі екологічні проблеми на сміттєзвалищі в Грибовичах львівська влада змушена вивозити сміття в інші регіони, іноді за багато сотень кілометрів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна