Заплативши 100 мільйонів, із СІЗО вийшов екс-заступник голови “Нафтогазу”

 

Екс-заступник голови “Нафтогазу України” Олександр Кацуба вийшов із Лук’янівського слідчого ізолятора.
Речниця генпрокурора Лариса Сарган визнала, що його випустили кілька днів тому, повідомляє “Українська правда”.

“Він пішов на угоду зі слідством, заплатив 100 мільйонів [гривень] у бюджет і дав важливі покази. Суд був минулого тижня, проводився у закритому режимі”, – зазначила речниця генпрокурора.

За даними “Наших грошей“, Шевченківський райсуд Києва 10 березня ухвалив рішення відпустити Кацубу-молодшого на волю і зняв арешт з його майна, зокрема і з закордонного паспорта.

Як повідомляла “Новинарня“, 17 червня 2016 року слідчі ГПУ затримали, а 18 червня суд арештував із заставою 450 млн. грн. Олександра Кацубу – сина нардепа Володимира Кацуби, колишнього заступника глови “Нафтогазу України”. Будучи главою “Чорноморнафтогазу”, він підписував документи на закупівлю скандальних “вишок Бойка”, але затримали його у “бензиновій” справі Сергія Курченка.

За версією слідства, Кацуба-молодший після свого переходу із “Чорноморнафтогазу” на посаду заступника глави “Нафтогазу” допоміг компанії Курченка “Газ України 2020” вкрасти у державного холдингу бензину на 500 мільйонів гривень.

15 лютого 2017 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Олександр Кацуба пішов на співпрацю зі слідством і відшкодував державі 100 мільйонів гривень збитків.

Читайте також:
Генпрокуратура завершила розслідування у справі Кацуби-молодшого,
подільника Курченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна