Суд у Росії пом’якшив вирок жінці, яка в 2008 році повідомила грузинів про наступ окупантів

 

Верховний суд РФ в середу, 15 березня, зменшив до трьох років термін ув’язнення Оксани Севастіді, засудженої за державну зраду, але пізніше помилуваною президентом Путіним.
Суд також відновив терміни для оскарження її захистом вироку, передає російська агенція ТАСС.

Суд частково задовольнив скаргу адвоката Севастіді, яка засуджена до семи років позбавлення волі за те, що в 2008 році, перебуваючи в Сочі, направила СМС-повідомлення своєму знайомому в Грузію про пересування російської військової техніки в Абхазію.

“Постанова Краснодарського крайового суду скасувати і відновити строки оскарження вироку щодо Севастіді. Вирок крайового суду змінити, скоротити термін ув’язнення засудженої Севастіді до 3 років позбавлення волі. В іншій частині вирок залишити без змін”, – йдеться в апеляційній ухвалі колегії у кримінальних справах Верховного суду РФ.

За словами адвоката Івана Павлова, в ході засідання прокурор підтримав клопотання захисту про поновлення строку подання апеляційної скарги на оскарження вироку, однак обвинувальний вирок у відношенні Севастіді держзвинувачення просило визнати законним.

“На сьогоднішній момент держзвинувачення вважає Оксану засудженою законно”, – сказав Павлов журналістам перед оголошенням рішення.

“Протягом всього слідства і суду Севастіді заявляла, що дійсно переслала СМС-повідомлення, але те, що одержувач повідомлення є співробітником спецслужб Грузії, вона не знала. В наш час визнання провини не є “царицею “доказів”, – зазначив адвокат.

Павлов зазначив, що його підзахисна здобула свободу завдяки рішенню президента Путіна про її помилування.

“Якщо її виправдають, то вона отримає право на грошову компенсацію за проведені два роки під вартою і в тюрмі”, – додав адвокат.

Читайте більше про цю справу:
У Росії суд дав 7 років тюрми жінці,
яка послала СМС про військову техніку напередодні війни з Грузією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна