Начальник львівського СІЗО попався на хабарі

Військова прокуратура та Служба безпеки України задокументували факт вимагання та одержання хабара в розмірі 54 тисячі гривень начальником Львівського слідчого ізолятора №19 Богданом Гальчишаком. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

За його словами, Гальчишак отримав гроші від дружини арештованого за видачу довідки про неможливість подальшого перебування її чоловіка під вартою.

“Вказану особу затримано під час одержання чергової частини хабара в розмірі 27 тис. грн. у порядку ст. 208 КПК України. Грошові кошти виявлені та вилучені у повному обсязі під час проведення обшуку в службовому кабінеті посадовця”, – ідеться в повідомленні на сайті Генпрокуратури.

В кабінеті чиновника, крім суми хабара, знайшли 6,5 тисяч доларів та 600 євро.

“Так закінчилася 20-річна кар’єра хабарника”, – написав Луценко на своїй сторінці в соцмережі.

“Враховуючи масовість виявленого хабарництва в пенітенціарній службі”, очільник ГПУ також звернуся до Мін’юсту з вимогою “негайних кадрових чисток”.

“На даний час вирішуються питання щодо оголошення полковнику внутрішньої служби про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади”, – повідомила прес-служба ГПУ.

Читайте також:
Торік в Україні посадили за хабар лише 5 осіб. Серед них – АТОвець з “контрабасом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.