В Ольстері вимагають референдуму про об’єднання з Ірландією замість Brexit

 

Північна Ірландія повинна якнайшвидше провести референдум про вихід зі складу Об’єднаного Королівства і приєднання до Ірландії.
Про це заявила нова очільниця найбільшої націоналістичної партії Північної Ірландії “Шинн Фейн” Мішель О’Ніл, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Independent.

За її словами, Brexit стане катастрофою для Ольстеру, і референдум про об’єднання з Ірландією допоміг би полегшити ефект від цього.

“Brexit стане катастрофою для економіки, катастрофою для народу [Північної] Ірландії. Референдум про єдність Ірландії має відбутися якомога скоріше”, – сказала вона.

На останніх виборах до парламенту Північної Ірландії “Шинн Фейн” здобула 27 місць – лише на одне місце менше за пробританську Демократичну юніоністську партію.

Минулорічні опитування показували, що більшість жителів Північної Ірландії виступають за збереження у складі Великої Британії. Однак цього року подібних опитувань не проводилося.

Північна Ірландія, як і Шотландія, на референдумі 23 червня 2016 року проголосувала за те, щоб Британія лишилася у складі ЄС – на відміну від виборців Англії.

Раніше перший міністр Шотландії Нікола Стерджен підтвердила, що проситиме провести другий референдум про незалежність Шотландії (після невдалого 2014 року).

Читайте також:
Парламент Шотландії проголосував проти Brexit

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна