У РФ судять росіянина, який воював на Донбасі в лавах “Азова”

 

У Самарі (РФ) судитимуть громадянина Росії за участь у бойових діях на Донбасі на боці сил АТО. Про це пише російське видання “Коммерсант” з посиланням на правоохоронні органи РФ.
Підсудний – Артем Широбоков, який був поранених у боях на Донбасі в лавах “Азову” та зараз залишається в Україні.

Зазначається, що управління з розслідування злочинів, пов’язаних з використанням заборонених засобів і методів ведення війни слідчого комітету РФ завершило розслідування кримінальної справи стосовно Артема Широбокова, якого заочно обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 359 КК РФ (“участь найманця у збройному конфлікті або військових діях”).

Обвинувачений росіянин в 2014 році приїхав до України, де вступив до лав “Правого сектора”. Із травня по червень того ж року, перебуваючи в лавах батальйону “Азов”, проходив спеціальну підготовку, із червня по серпень брав участь у бойових діях на Донбасі.

“Зараз Артем Широбоков продовжує перебувати на території України, ховаючись від російських правоохоронних органів. Поряд з тим слідчим комітетом було зібрано достатньо доказів його винуватості, що дозволило винести стосовно нього постанову про притягнення як обвинуваченого. Наразі кримінальну справу із затвердженим обвинувальним висновком скеровано до одного із судів Самари для розгляду по суті. Чинне законодавство також дозволяє винести судове рішення щодо обвинуваченого заочно”, – пише російське видання.

Як відомо, раніше російські правоохоронці оголосила мешканця Самарської області Артема Широбокова, 3 лютого 1994 р.н., у розшук.

Свого часу “Цензор.нет” писав: “Артем Широбоков із Самари приїхав до Києва під час Майдану, залишивши роботу і два навчальні заклади. У рідному місті він не знаходив можливості висловити накопичився протест проти путінської влади, а коли почалося протистояння влади в Україні, вирішив приїхати взяти участь, допомогти. Їдучи з Росії, хлопець не думав про те, що дороги назад вже не буде…
Маріуполь, Мар’їнка, Іловайськ і Широкине – місця, де Артему довелося взяти участь у боях. У тому ж Широкиному взимку, коли кілька місяців поспіль “азовців” тримали там висоту, його поранило в плече – куля пройшла навиліт”.

Відтоді Широбоков чекає на отримання українського громадянства.

Варто зазначити, що слідком РФ масово порушує справи проти українських військових за наслідками бойових дій на Донбасі, однак ігнорує дії росіян, бойовиків “ДНР/ЛНР”, зокрема факт найманства громадян Росії в лавах т. зв. “1-го і 2-го армійських корпусів” сепаратистських армій.

Читайте також:
Україна вперше відзначає День добровольця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна