Про розгін блокадних “редутів” не йдеться, лише затримання людей зі зброєю, – Грицак

 

Голова Служби безпеки України Василь Грицак стверджує, що ні про який розгін учасників блокади торгівлі на Донбасі не йдеться, а напередодні, 13 березня, були лише затримані озброєні люди, яких згодом відпустили.

“З приводу розгону – я не бачу, що хтось когось розганяв, були затримані люди, з ними була проведена робота, і їх відпустили”, – цитує Грицака “Інтерфакс-Україна“.

При цьому голова СБУ підкреслив, що не можна перебувати зі зброєю там, де це не слід робити.

“Ми не можемо допустити того, щоб по вулицях наших міст і сіл гуляли люди зі зброєю. Зона АТО, яка контролюється українською владою, – це теж українська територія. Я за те, щоб люди висловлювали свої протести мирним шляхом. Давайте проведемо якісь обговорення, нехай висловлюють свою позицію Верховна Рада, ради на місцях”, – сказав Василь Грицак.

Також очільник СБ України зазначив, що цього вівторка проходить багато позачергових засідань рад в обласних центрах і містах з приводу ставлення до розгону “редуту” на станції Кривий Торець.
“І нехай це буде позиція… ніхто ще не побудував демократію махновським способом”, – зазначив Грицак.

Поліцейська версія події:
Усіх блокадників відпустили, вони отримували гроші, – ГУ НП

Читайте також:
У штабі АТО обґрунтували потребу посилення “контрдиверсійної боротьби”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна