На Запоріжжі поліція зупинила волонтерів з арсеналом зброї

 

У Запорізькій області правоохоронці вилучили на блокпості арсенал боєприпасів, які провозили в мікроавтобусі люди, що назвали себе “волонтерами з Києва”. Про це повідомили в обласному управлінні Нацполіції.

“Вранці 14 березня на стаціонарному посту в селі Луначарське (нова назва – Азовське) Бердянського району співробітники поліції разом з колегами зі Служби безпеки України зупинили для перевірки мікроавтобус Volkswagen. Під час перевірки вмісту вантажного відсіку правоохоронці виявили кілька мішків, в яких було три тубуси гранатометів, дві ручні гранати із запалами, а також 16 набоїв калібру 9 мм до пістолета Макарова. Арсенал доповнили багнет-ніж і три світлові ракетниці”, – повідомляє ГУ НП.

У салоні перебували водій, мешканець Києва 1950 р. н., і жінка 1984 р. н., яка назвалася волонтером одного з благодійних фондів.

Вирішується питання щодо внесення інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (“незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою”), що передбачає до 7 років позбавлення волі.

Читайте також:
Штаб блокади на Донеччині не збирається здавати зброю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна