На Донеччині судять чоловіка, який у 2015-му сховався від мобілізації до ЗСУ

 

Через півтора роки після початку останньої мобілізації до ЗСУ на Донеччині судитимуть чоловіка, який умисно ухилився від призову за мобілізацією до української армії.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на обласну прокуратуру.

“Під процесуальним керівництвом Костянтинівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно чоловіка, який умисно ухилився від призову за мобілізацією до ЗСУ та тривалий час переховувався від слідства.
Встановлено, що у серпні 2015 року 35-річний мешканець села Подільське Костянтинівського району, будучи придатним до військової служби за віком та станом здоров’я, отримав під підпис повістку про призов для подальшого несення служби згідно із Указом Президента України «Про часткову мобілізацію на території України».
Проте, у порушення вимог Конституції України та Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», чоловік до військового комісаріату в зазначений час не з’явився, про причини неприбуття належним чином не повідомив та протягом тривалого часу був відсутній за місцем мешкання. Але врешті-решт його затримали правоохоронці”, – зазначають у прокуратурі Донеччини.

Наразі обвинувальний акт за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією), прокуратурою скеровано до суду.

Обвинуваченому загрожує до 5 років позбавлення волі, інформує прес-служба.

Як писала “Новинарня“, останні призвані до ЗСУ в рамках часткової мобілізації звільнилися з армії восени 2016 року.
У селі Подільке, за даними перепису 2001 року, проживало 60 осіб. Це село розташоване на захід від міста Часів Яр, між Костянтинівкою і Бахмутом, приблизно за 25 км від лінії фронту.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна