У буферній зоні на межі з Кримом ФСБ затримала українських правозахисників

 

Співробітники Федеральної служби безпеки Росії затримали на адмінкордоні з окупованим Кримом двох представників Кримської правозахисної групи, які мали намір провести моніторинг пунктів пропуску. Про це повідомила голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик.

“ФСБ затримала в нейтральній зоні на пункті пропуску Каланчак правозахисників, представників Кримської правозахисної групи Crimean Human Rights Group Ольгу Скрипник і Володимира Чекригіна”, – написала вона у “Фейсбуці”.

За словами Печончик, правозахисники поїхали на адмінкордон з окупованим Кримом, аби провести моніторинг пунктів пропуску з українського боку.

Удень 13 березня Чекригін і Скрипник перебувають на КПП “Армянськ” (окупована територія), де їх допитують російські силовики, додала Печончик.
Як відомо, з українського боку це КПВВ “Каланчак”.

Читайте також:
Кримських дезертирів Баранова й Одинцова затримали
в буферній зоні КПВВ “Чонгар”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна