Справа голови Рахункової палати пішла до суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо голови Рахункової палати Романа Магути. Про це повідомляє прес-служба САП у соцмережі.

У відомстві зазначають, що вже завершили розслідування  у кримінальному провадженні щодо Магути за  ч. 2 ст. 364 КК України – “зловживання службовим становищем”.

Також розслідування було завершено щодо одного з членів Рахункової палати за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України – “зловживання службовим становищем” – та ч. 5 ст. 191 КК України – “заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб”.

Таким чином, 10 березня прокурори САП вручили підозрюваним обвинувальний акт у вчиненні вищезазначених кримінальних правопорушень; його також було скеровано до Шевченківського районного суду для розгляду по суті.

“В інтересах держави в особі Рахункової палати у кримінальному провадженні заявлено цивільний позов про стягнення із обвинувачених в солідарному порядку майнову шкоду завдану кримінальним правопорушенням у розмірі понад 1,3 млн. грн., що становить вартість квартири, яка вибула із державної власності завдяки протиправним діям службовців Рахункової палати”, – наголосили у відомстві.

У прокуратурі зазначають, що чоловікам за зловживання службовим становищем загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Тим часом за заволодіння чужим майном посадовці можуть опинитися за гратами  на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше Магуту відправили під цілодобовий домашній арешт із носінням браслета, його відсторонили від посади.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна