Співачка, яку Росія послала на Євробачення до Києва на візку, виступала в окупованому Криму

 

Співачка-візочниця Юлія Самойлова, яку Росія вирішила відправити на конкурс “Євробачення” до Києва, в порушення українського законодавства брала участь у концерті в окупованому Криму у 2015 році.

Зокрема, на сторінці “Вконтакті”, присвяченій фестивалю “Мир спорта и добра!”, досі міститься афіша від 2015 року, на якій зазначено ім’я співачки як хедлайнера концерту.

Виступ Самойлової відбувся 27 червня 2015 року.

 

 

28-річна співачка, яка із дитинства має першу групу інвалідності та пересувається на візку, виконає пісню “Flame Is Burning”, повідомив російський Перший канал.

Діагноз “спинальна аміотрофія” Вердінга-Гофмана їй поставили в 13 років.

У 2014 році Самойлова брала участь у церемонії відкриття зимових Паралімпійських ігор у Сочі.

Перед тим була фіналісткою третього сезону російського телевізійного шоу “Фактор А” (аналог британського The X Factor).

Користувачі в соцмережах нагадують, що після перемоги Джамали 2016 року багато російських коментаторів обіцяли “приїхати на Євробачення до Києва на танках”.

Як відомо, українське законодавство забороняє в’їзд в окупований Крим через територію РФ, тоді як Самойлова вочевидь приїздила в Керч саме так.

Влада в Києві забороняє гастролі російських артистів, котрі гастролювали в Криму, в’їжджаючи на півострів з РФ.
Серед інших, заборонено в’їзд Наташі Корольовій, колишній киянці. Однак заборона була тимчасово скасована – для участі в похороні бабусі.

Читайте також:
ДПСУ врахувала критику Геращенко щодо в’їзду в Україну “лабухів з Криму” і “спостерігачів з ОРДЛО”

СБУ заборонила в’їзд в Україну майже 140 російським артистам

Півфінали “Євробачення” в Києві пройдуть 9-11 травня, фінал – 13 травня (в Міжнародному виставковому центрі на Лівому березі).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна