Глава МЗС Люксембургу – в Широкиному: так знищити місто могли тільки професійні військові

 

Міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн, який 13-14 березня перебуває з дводенним візитом в Україні, відвідав селище Широкине – одну з найгарячіших точок у зоні конфлікту на сході.

У супроводі глави МЗС України Павла Клімкіна та голови Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського Ассельборн ознайомився з масштабами руйнувань, спричинених обстрілами російсько-терористичних військ.

Відповідаючи на питання журналістів, глава зовнішньополітичного відомства Люксекмбургу наголосив, що вражений побаченим.

“Щось подібне я спостерігав тільки у місті Мосул в Іраку, коли наприкінці минулого року побував там, – відзначив Ассельборн.
Він також запевнив, що Європейський Союз буде і надалі підтримуватиме Україну.

Як зазначив у “Фейсбуці” Павло Жебрівський, міністр ЗС Люксембургу вражений виглядом ущент знищеного Широкиного.

“Біля зруйнованої школи пан Ассельборн сказав: у Європі часто говорять, що на Донбасі є якийсь конфлікт. Але коли приїжджаєш сюди і бачиш це усе на власні очі, то розумієш, що це не просто «конфлікт», це справжня війна. І так знищити артилерією населений пункт могли тільки професійні військові”, – процитував іноземного гостя очільник ДонВЦА.

Павло Клімкін, у свою чергу, зауважив, що Люксембург головував у Євросоюзі в березні 2014 року, коли розпочалася збройна агресія Росії у Криму, і “багато зробив, щоб вплинути на дії агресора”.

“Жан Асельборн – великий друг України. І це добре, що він зміг особисто переконатися в зухвалості та цинізмі російських агресорів, які грубо порушують Мінські угоди й руйнують українські міста та села, – зазначив міністр.

Жан Ассельборн також привіз із собою в Україну 500 тисяч євро, які планує передати міжнародній організації Червоний Хрест для надання допомоги населенню у більш постраждалих районах Донбасу.

Як повідомляла “Новинарня“,  раніше цього року в зоні АТО перебували глави МЗС Австрії, Данії (Маріуполь, Широкине) та Литви (Авдіївка).

Читайте також:

У Маріуполь прибув глава МЗС Люксембургу – подивитися на фронт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна