Бойовики пообіцяли “режим тиші” під Авдіївкою для ремонту ЛЕП

 

Місто Авдіївка після обстрілів бойовиками досі лишається без електрики, українська сторона Спільного центру координації і контролю отримала гарантії щодо режиму тиші для ремонту.
Про це повідомляє голова Донецької області Павло Жебрівський у соцмережі.

“Отримано режим тиші для відновлення ЛЕП біля Авдіївки. З нашого боку бригада електромонтажників у супроводі вибухотехніків ДСНС та представників СЦКК і місії ОБСЄ готова в будь-яку хвилю вийти в район пориву на відновлення ЛЕП. З боку ОРДО має вийти група в такому ж складі”, – повідомив Жебрівський уранці 13 березня.

У свою чергу в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій зазначили, що станом на 7-му годину 13 березня централізоване електропостачання в Авдіївці відсутнє.

“Теплопостачання міста здійснюється централізовано за рахунок теплоенергоцентралі Авдіївського коксохімічного заводу. Створено запас води в міському резервуарі об’ємом 4 тис. м3. Об’єкти соціально-побутової сфери, що не мають власних систем резервного електроживлення, забезпечуються електроенергією від 6 генераторів ДСНС”, – сказано в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, чергове пошкодження високовольтної лінії 110 кВ сталося 11 березня в результаті бойових дій. Місто Авдіївка, коксохімічний завод та Донецька фільтрувальна станція, яка постачає воду як в Авдіївку, так і окуповані Ясинувату й частину Донецька, залишилися без електрики.
12 березня співробітниками Донбаської паливно-енергетичної компанії проведено обстеження високовольтної лінії електропередач та виявлено чотири пориви.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна