На Харківщині “блокадникам” не дали встановити блокпост

 

На Харківщині представники “блокади торгівлі з окупантами” намагалися встановити намет та облаштувати блокпост на залізниці на території станції Куп’янськ-Сортувальний, однак їм це не дозволили правоохоронці.
Про це 12 березня повідомили в Головному правлінні Нацполіції Харківської області.

“Представники штабу блокади висловлювали намір розміститися разом з активістами на території станції Куп’янськ-Сортувальний, щоб здійснювати відстеження та блокування потягів з вугіллям, які прямують з території РФ. Ці наміри не знайшли підтримки з боку представників місцевої влади, Укрзалізниці та правоохоронних органів”, – повідомили в поліції.

“Попри це близько 14:00 біля залізничної дороги Куп’янськ-Сортувальний група радикально налаштованих осіб із штабу блокування, у кількості 30 чоловік, все ж встановила намет з пунктом спостереження”, – йдеться у повідомленні.

Але проти блокади залізниці виступили представники профспілки залізничників.

“Висловити свій протест проти намірів блокувальників вийшли близько 500 мешканців Куп’янська – залізничники, представники громадськості, депутати місцевих рад, ветерани АТО. На місце події для встановлення всіх обставин виїхало керівництво ГУ НП, Куп’янського відділу поліції та особовий склад у кількості близько 100 працівників”, – зазначено у повідомленні поліції.

У ході проведених перемовин з “блокадниками” було досягнуто домовленості про припинення подальших намагань блокування руху залізничного транспорту.

“Блокувальники залишили територію, згорнули намет та в супроводі працівників поліції поїхали. Під час вказаної акції порушень громадського порядку та графіку руху потягів допущено не було. Зброї не виявлено“, – повідомили в НП.

 

Нагадаємо, попереднього тижня “блокадників” переконали не перекривати рух на залізниці в Конотопі Сумської області.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна