Голуб і Пікассо. У суботу, відбиваючи напад ворожої ДРГ, загинули двоє бійців батальйону “Айдар”

 

У суботу, 11 березня, на Маріупольському напрямку в результаті бойового зіткнення з ворожою диверсійно-розвідувальною групою загинули двоє українських захисників. Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

Стали відомі імена полеглих воїнів. Це бійці першої штурмової роти батальйону “Айдар”, військовослужбовці ЗСУ Сергій Голубєв (позивний “Голуб”) та Антон Дзерин (“Пікассо“), інформує “Новинарня” з посиланням на сторінку батальйону в “Фейсбуці”.

Антон Дзерин

“Виконуючи бойове завдання, героїчно загинули в.о. командира взводу старший сержант Голубєв Сергій Володимирович і старший солдат Дзерин Антон Миколайович.

Тяжка втрата для роти, батальйону і для мене особисто кращих бійців. Вибачте мені, хто мене знає, що не зберіг. Сльози матерів, дружин і дітей, пролитих за синами України, даремними не бувають”, – написав командир першої штурмової роти 24 ошб “Айдар” Володимир Хитрич (“Бача”).

Як відомо, Сергій Голубєв – з міста Рівне, Антон Дзерин – полтавчанин, 1996 р.н.

У свою чергу Орест Каракевич так відгукнувся про одного із загиблих побратимів:

“Голубєв Сергій. Боєць 1 штурмової роти 24 ОШБ “Айдар”. ГЕРОЙ.
Так я можу описати тебе. Одним цим словом. Ти був одним з найкращих бійців, ти був Другом.
Завжди спокійний, врівноважений. Чуйний до жінки, люблячий батько. Охоронець для побратимів, підтримка для командира. Скільки бойових виходів ми зробили з тобою, скільки успішних ліквідацій ворогів.
Тільки на моїй пам’яті ти зробив достатньо, щоб стати Героєм України. І, як це характерно для нашої держави, не удостоївся жодної нагороди. Та ти йшов не для цього.
Справжній син України. Ти отримав поранення, але повернувся до побратимів. Ти захищав і вчив їх.
От і сьогодні ти пожертвував життям, але зміг попередити про напад ворога, і тим самим спас решту побратимів від смерті чи полону.
Я звертаюсь до Генерального штабу, Міністерства оборони – ви роздаєте нагороди направо-наліво. Сергії її справді заслужив.
Звертаюсь до Президента – Сергій заслужив на нагороду, на звання Героя України. Готовий поручитись за це. І всі, хто знали його, скажуть те ж.
Друже, пробач, що мене не було поруч. Пробач, що не зміг виконати, що обіцяв. Пробач, що не лишився з вами. Для мене ти Герой”.

У зведенні прес-центру штабу АТО про події 11 березня також зазначено: “Ситуація в районі проведення АТО залишається не спокійною, але контрольованою ЗС України. За минулу добу російсько-терористичні війська 75 разів обстріляли позиції українських захисників.

На Маріупольському напрямку під вогнем артилерійських систем великого калібру опинились позиції неподалік Миколаївки, а під мінометним вогнем Славне, Гнутове, Павлопіль та Березове. Зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем ворог бив по захисниках Широкиного, Водяного, Талаківки та Красногорівки. А по Марїнки з озброєння БМП та танку.

На Донецькому напрямку під мінометним вогнем російських окупантів опинились укріплення сил АТО поруч шахти “Бутівка”, Луганського та Невельського. По позиціях в районі Авдіївки ворог вів вогонь з кулеметів, гранатометів, мінометів, а згодом до обстрілів долучив танк.

На Луганщині під вогнем мінометів опинились позиції поруч Катеринівки, Богуславського, Новоолексіївки, Попасної, а стрілецької зброї та кулеметів – Валуйське”.

Читайте також:
Оборонці весни. Подивіться в обличчя героїв, загиблих у лютому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна