УЄФА виділила на кримський футбол 1 млн. євро та буде посередником у переговорах з ФФУ

 

У штаб-квартирі УЄФА в Ньоні 10 березня відбулася робоча нарада, присвячена розвитку футболу в окупованому Криму.
Як повідомляє сайт Кримського футбольного союзу, чиновники УЄФА висловили готовність надалі максимально надавати всебічну підтримку футболу в Криму та нібито готові виступити посередниками в обговорення “зняття блокади” з Федерацією футболу України.

Європейська футбольна спілка виділила 1 мільйон євро на розвиток кримського футболу, заявивши про готовність співпрацювати з КФС за різними проектами.
Зокрема, йшлося про програму УЄФА “Хет-трик”, яка працює в різних країнах і спрямована на спорудження міні-футбольних майданчиків зі штучним покриттям.

Крім того, було оголошено про готовність УЄФА спільно з КФС здійснювати навчання, підвищення кваліфікації та ліцензування кримських футбольних тренерів і арбітрів.

Було розглянуто також питання, пов’язане з трансферними сертифікатами кримських футболістів.
“Представники УЄФА і КФС домовилися вести спільну роботу щодо вирішення цього питання”, – повідомляють з Криму.

Зазначається, що УЄФА виступить посередником у переговорах між Кримським футбольним союзом і Федерацією футболу України “як в питанні трансферів кримських гравців, так і в розвитку футболу на Кримському півострові в цілому”. Про це за підсумками зустрічей у Ньоні розповів президент КФС Юрій Ветоха.

“Досягнуто домовленості, що через якийсь час на нейтральній смузі повинна відбутися зустріч між українською федерацією і нами. Зустріч обов’язково пройде в стінах УЄФА. Є вже розуміння і напрацювання, в тому числі і з трансферів, і за міжнародними зустрічами в Криму. УЄФА готовий виступити посередником цієї зустрічі”, – повідомив Ветоха.

За його словами, зустріч необхідна для того, щоб “зняти блокаду з кримського футболу”.

“На сьогоднішній день Україна (ФФУ) повністю блокує всі міжнародні зустрічі, а також приїзд російських футбольних клубів до Криму, вони постійно пишуть протести з цього приводу і вважають, що це повинно бути узгоджено з ними” , – зазначив глава КФС.

Надалі фахівці УЄФА планують на місці оцінити ситуацію з футболом у Криму, який був незаконно анексований Росією в 2014 році.

Нагадаємо, після анексії півострова кримські клуби почали виступи в системі чемпіонату Росії, однак УЄФА не визнала російський статус Криму. Відтоді в Криму відбувається власна футбольна першість, а УЄФА підтримує Кримський футбольний союз за окремою програмою. Призначений спеціальний представник УЄФА по Криму – словак Франтішек Лаурінец.

Як інформувала “Новинарня“, водночас на материку заново створена українська Федерація футболу Криму.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна