Пам’яті воїна. Сьогодні Віталію Гопоньку виповнилося б 29

 

У редакцію “Новинарні” вчора подзвонив Михайло Михайлович Гопонько із села Лавки Мукачівського району Закарпаття, який прочитав наш матеріал про загиблих у лютому.

Попросив пом’янути його сина Віталія, який загинув під Луганськом у 2014 році. Сьогодні, 11 березня, йому виповнилося б 29 років.

Поминаємо воїна.

Віталій Михайлович Гопонько — старший солдат Збройних сил України, був на контракті в ЗСУ ще з 2007 року, 128-ма окрема гірсько-піхотна Закарпатська бригада.

1988 року народження. Мати померла, коли хлопцеві було 8 років.

Закінчив Мукачівський професійний аграрний ліцей. Як заступник командира розвідвзводу 128 огпбр, ще до війни, брав участь у ліквідації наслідків стихійного лиха в західних регіонах України.
Був відзначений грамотами, подяками.

У 2014-му – сержант, командир відділення. Назавжди 26-річний.

Загинув під Луганськом 21 серпня 2014 року внаслідок обстрілу російсько-терористичними військами опорного пункту бригади в районі села Новоганнівка.
Похований у рідному селі Лавки.

За особисту мужність і героїзм, вірність військовій присязі нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (14.03.2015, посмертно), також – нагрудним знаком “За оборону Луганського аеропорту” (посмертно).
У Мукачівському професійному аграрному ліцеї ім. Михайла Данканича відкрили меморіальну дошку на честь Віталія Гопонька.

Батько Михайло Михайлович, пенсіонер, отримав належні грошові компенсації, оформив пенсію за втратою єдиного годувальника.

Просто просить пом’янути Віталія, який зараз у місці світлім, у місці квітучім, у місці спокою, де нема ні недуги, ні скорботи, ні зітхання.

Спасибі батькові за сина-героя.

Вічна пам’ять.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна