Гелікоптерний скандал: навіщо командувача ВПС із центра Чернігова забирав вертоліт. ВІДЕО

 

На Красній площі Чернігова у п’ятницю, 10 березня, приземлився військовий вертоліт і забрав командувача Повітряних сил Сергія Дроздова. Про це повідомив місцевий громадський активіст Олексій Француз, поставивши під питання доцільність таких маневрів у центрі міста, а головне – їх вартість для армії.

За інформацією активіста, вертоліт забрав командувача ПС ЗСУ генерал-полковника Сергія Дроздова, який брав участь в урочистостях з нагоди 85-ї річниці створення Державного науково-випробувального центру Збройних сил України, що проходили в Чернігівському обласному музично-драматичному театрі.

Відео:

Активіст в замітці зазначив, що витрата палива для гелікоптера Мі-8 – 0,72 тонн на годину.

“Я так розумію, що на фронті наші армійці 100% забезпечені всім необхідним, якщо керівництво дозволяє собі пересуватися таким видом “службового транспорту”, – написав Француз.

У регіональному медіа-центрі ЗСУ чернігівським журналістам повідомили, що вертоліт здійснював плановий політ.

Вранці головнокомандувач ВПС приземлився на аеродромі в Півцях (колишній військовий аеродром поблизу Чернігова), оскільки вивчаються перспективи відновлення діяльності цього аеродрому.
Потім командувач брав участь в урочистостях. Для приземлення гелікоптера на центральній площі міста було вжито необхідних заходів безпеки, рух транспорту на площі призупинено.

“За своїм рангом у командувача вертоліт Мі-8 – це службовий транспорт”, – прокоментували в медіа-центрі.

У суботу, 11 березня, інформацію про події в центрі міста телеканалу “112 Україна” прокоментував начальник прес-центру командування Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило.

“По завершенню урочистого зібрання з нагоди 85-ї річниці Державного науково-випробувального центру Збройних сил України пілоти успішно відпрацювали елементи посадки і зльоту військового вертольоту в міській зоні. Відпрацювання цього моменту проходили з чітким дотриманням заходів безпеки, які були забезпечені спільно з керівництвом ОДА, міста і правоохоронними органами. Крім того, під час цього польоту в рамках поїздки до Чернігова особисто командувачем ВПС Сергієм Дроздовим було перевірено якість роботи наземних чергових пунктів спостереження радіолокаційних підрозділів”, – повідомив він.

За словами речника ПС ЗСУ, посадка вертольота в міській зоні була одним із завдань пілота, яке було успішно виконано.

При цьому він відмовився прямо відповідати на питання, чи було завданням вертольота забрати з центральної площі Дроздова.
“Командувач перевірив з повітря роботу наземних служб”, – коротко зазначив Юрчило.

Читайте також:
У Конго – чергова ротація українських вертолітників-миротворців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна