Доба в АТО: двоє загиблих, загострення триває

 

За минулу добу, 10 березня, в зоні проведення антитерористичної операції зафіксовано загалом 107 обстрілів з боку російсько-терористичних військ. Двоє українських військових загинуло, 9 поранено, 7 травмовано.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

На Маріупольському напрямку 122-міліметрова артилерія окупантів вела вогонь по Водяному та Гнутовому. Танк та 120-міліметрові міномети били по Мар’їнці, 120 та 82-міліметрові міномети – по Водяному, Миколаївці, Красногорівці, Талаківці, Павлополю, Гнутовому.
З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї загарбники обстріляли Тарамчук, Широкине, Павлопіль та Водяне. Також по Водяному вели вогонь БМП противника.

На Донецькому напрямку танки та міномети вели вогонь по позиціях сил АТО в районі Авдіївки. З мінометів різних калібрів бойовики стріляли по Кам’янці, Невельському, Зайцевому, Новолуганському, шахті Бутовці, Луганському. З гранатометів та стрілецької зброї – по Опитному, Новгородському, Кам’янці, шахті Бутовці, Зайцевому та Пісках. БМП вели вогонь по Луганському.

На Луганському напрямку з РСЗВ БМ-21 “Град”, 152-міліметрової артилерії, 120 та 82-міліметрових мінометів, а також протитанкових ракетних комплексів обстріляли Кримське. Зі 152-міліметрової артилерії – Смолянинове. Снайпери обстрілювали Новоолександрівку.
З гранатометів та стрілецької зброї били по Валуйському, Новозванівці, Новоолександрівці.

ОНОВЛЕНО. Стало відоме ім’я одного із загиблих: 32-річний Михайло Миронов, боєць батальйону “Донбас-Україна”.

“10 березня 2017 року о 20-й годині, при масованому артилерійському обстрілі передових позицій 46 ОБСпП “Донбас Україна”, в районі сел. Новолуганка Новолуганське) на бойовому посту був смертельно поранений військовослужбовець батальйону – солдат розвідувального відділення, розвідувального взводу розвідувально-диверсійної роти Миронов Михайло Павлович 1974 р.н. Родом із Харківської області, села Петрівське.
По дорозі в госпіталь міста Бахмута, незважаючи на всі зусилля медиків, о 21-й годині серце воїна зупинилося…” – інформує сторінка батальйону в “Фейсбуці”.

Як повідомляла “Новинарня“, за попередню добу, 9 березня, проросійські бойовики 80 разів починали обстріли позицій ЗС України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна