До суду пішла справа Зражевського, головного “тендерника” Міноборони 2014 року

 

До Солом’янського райсуду Києва направлено справу стосовно колишнього керівника департаменту держзакупівель Міноборони, який у 2014 році підписав платіжки за бронежилети та шоломи для ЗСУ за завищеною вартістю.
Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в соцмережі.

Ідеться про обвинувачення Олександра Зражевського.

“До Солом’янського суду відправлена справа стосовно колишнього керівника Департаменту держзакупівель Міноборони Зражевського, який у 2014 році підписав платіжки за бронежилети та шоломи для ЗСУ по завищеній вартості”, – зазначив Луценко.

Як відомо, Зражевський є також фігурантом справи про спробу перерахування 440 млн. гривень на рахунок фіктивної фірми за поставку дизельного палива.

21 листопада Олександр Зражевський був заарештований із визначенням застави в розмірі майже 16 млн. грн. Екс-чиновнику було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
Пізніше його відпустили під домашній арешт без застави.

24 листопада 2014 року слідчі знайшли в його індивідуальному банківському сейфі грошові кошти в сумі 420 тис. доларів США.

Після затримання скомпрометованого посадовця Міністерство оборони вирішило розпустити департамент держзакупівель і створило замість нього департамент матеріального забезпечення.

Читайте також:
НАБУ розслідує 34 справи за е-деклараціями, зокрема вищого офіцера ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна