У Чорногорії “рашисти” готують референдум за кримським сценарієм, – ЗМІ

 

Проросійські політики в Чорногорії, яких звинувачують у спробі державного перевороту, планують провести плебісцит проти вступу країни до НАТО. Таким чином вони прагнуть мобілізувати проросійську частину суспільства, пише Financial Times.

Мілан Князевич, один із проросійських політиків, що звинувачується у спробі держперевороту, заявив, що Чорногорія стала “полем випробування для геополітичної конфронтації” між Росією й Заходом.

“Ми організуємо популярний, консультативний референдум, який покаже, що більшість людей виступають проти НАТО”, – сказав Князевич.

Інший опозиційний депутат Андрій Мандич також заявив про підтримку проведення неофіційного голосування щодо членства Чорногорії в НАТО.

“Вимоги депутатів нагадують практику використання незаконних референдумів проросійськими сепаратистами три роки тому в Криму і на Сході України для підриву суверенітету країни”, – підсумовує Financial Times.

Раніше спеціальний державний прокурор Чорногорії Мілівоє Катнич звинуватив російські державні органи в причетності до спроби перевороту під час виборів у країні восени 2016 року.
The Telegraph з посиланням на кілька джерел у британському уряді повідомив, що спроба державного перевороту і замаху на прем’єр-міністра Чорногорії Міло Джукановича була здійснена за участю російських спецслужб і зі схвалення керівництва Росії.

Читайте також:
До спроби перевороту в Чорногорії причетна російська влада, – прокурор

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна