Росія пускатиме “гумконвої” на Донбас удвічі рідше

 

Росія, починаючи з квітня, відправлятиме “гуманітарні конвої” для окупованих територій на сході України один раз на місяць замість двох.
Про це статс-секретар, заступник міністра з надзвичайних ситуацій Російської Федерації Володимир Артамонов повідомив РІА “Новости“.

За його словами, це пов’язано “з достатністю задоволеності тих потреб, які є по південному сходу України”.

“В основному це продукти харчування й медикаменти”, – сказав заступник міністра.

Згідно з планами росіян, наступні колони попрямують на Донбас 16 й 23 березня, а потім – 27 квітня.

Як відомо, зі серпня 2014 року МНС Росії без згоди на те України відправило вже 61 автоколону в контрольовані проросійськими бойовиками частини Донецької й Луганської областей. Останній із “гумконвоїв” зайшов на Донбас 28 лютого. При цьому українські прикордонники здійснюються лише зовнішній візуальний контроль фур.

За деякими даними, певний час вантажівки на зворотному шляху використовувалися для вивезення трупів російських найманців, знищених на Донбасі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна