Паспорт “ДНР” отримав уродженець Києва, екс-“майданівець” Джигурда

 

Скандальний російський актор та шоумен Микита Джигурда вирішив отримати паспорт самопроголошеної “Донецької республіки”.
Як передає “Новинарня“, про це інформує так зване “міністерство інформації ДНР” на каналі в Youtube.

Уродженець Києва, Джигурда зазначив, що вирішив стати “громадянином самопроголошеної республіки” на знак протесту проти збройних дій у регіоні.

“Я російський артист та поет українського походження і пишаюся цим. Донбас завжди був душею України, але цю душу почали розпинати. І сьогодні я виступаю за те, щоб на цій території нарешті настав мир”, – заявив він.

Як пише з посиланням на свої джерела блогер з Донбасу Олександр Чернов, за такий піар-крок на підтримку “ДНР” Джигурда нібито просив 200 тисяч рублів, але задовольнився 30 тисячами (трохи менше 15 тис. грн.).

Микита Джигурда, 1961 р.н. – радянський і український актор, кінорежисер, сценарист, виконавець пісень.
У 1987 році дебютував у кіно, зігравши головну роль у телесеріалі “Поранене каміння”, поставленому Миколою Засєєвим-Руденком на кіностудії ім. Довженка за мотивами поеми балкарського народного поета Кайсина Кулієва.
Мешкає в Росії. Працював у різних театрах Москви. Загалом зіграв ролі у 18 фільмах і записав 34 збірки пісень.

Політичні погляди Микити Джигурди доволі суперечливі: в грудні 2013 року він підтримував Майдан.

Нагадаємо, після того як у грудні 2016 року як “паспорт ДНР” отримав російський автор Іван Охлобистін, СБУ порушила проти нього справу.

У лютому 2017 року президент Путін визнав чинними на території Росії документи, видані “в окремих районах Донецької й Луганської областей”.

Фактично, отримання “паспорта ДНР” Джигурдою є черговою спробою легітимації таких псевдодокументів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна