Вибух на шахті в Торецьку: один загиблий

 

У Торецьку Донецької області на шахті ДП “Торецьквугілля” стався викид газу, одна людина загинула.
Про це повідомив голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський.

“Сьогодні близько 12:30 на шахті «Центральна» в Торецьку стався викид газу із вугіллям. Аварія сталась на глибині 1100 м. На момент вибуху в забої працювало четверо шахтарів. Трьом шахтарям вдалося вибратися із забою. Одного засипало. Годину тому рятувальники знайшли шахтаря. За попередніми даними – без ознак життя”, – написав Жебрівський у “Фейсбуці”.

У коментарі каналу “112 Україна” він додав: “Там проводилися ремонтні роботи, стався викид вугілля і газу. Чому це сталося – поки не зрозуміло, на місці працює комісія, яка має встановити причини події. Відомо, що шахти досить загазовані, можливо, не спрацював датчик газу. Сказати точніше зможемо за 2-3 дні”.

Як відомо, 2 березня на Львівщині на шахті “Степова” в селі Глухів стався вибух повітряно-метанової суміш з обваленням породи. Внаслідок вибуху загинули 8 гірників, понад 20 зазнали травм.
За фактом аварії відкрито кримінальне провадження. Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко заявив, що відповідальними за аварію на шахті “Степовій” є не лише керівники шахти, але й чиновники із ДП “Вугілля”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна