У США офіційно підтвердили розгортання Росією “заборонених” крилатих ракет

 

Заступник голови Комітету начальників штабів збройних сил США Пол Селва стверджує, що Росія розгорнула на своїй території крилаті ракети наземного базування. Як повідомляє DW, така заява пролунала на слуханнях у комітеті Палати представників Конгресу США з питань збройних сил.

За словами генерала, даний крок Путіна порушує “дух та мету” договору Москви і Вашингтона про ліквідацію ракет середньої й малої дальності, підписаного президентами США й СРСР Рейганом і Горбачовим у 1987 році, та “загрожує безпеці НАТО”.

“Сама система є загрозою для більшості наших об’єктів в Європі, і ми вважаємо, що росіяни навмисно задіяли її, щоб створити загрозу для НАТО та об’єктів у зоні відповідальності Альянсу”, – заявив Селва.

Заява генерала стала першим офіційним підтвердженням з боку американських військових, що такий крок Москви, про який ще в лютому повідомила газета The New York Times, дійсно мав місце, зазначає агенція Reuters.

14 лютого The New York Times повідомила з посиланням на джерела в адміністрації США, що Росія розмістила на своїй території крилаті ракети на порушення угоди про ракети середньої і малої дальності.
Американські чиновники поінформували видання, що в Росії загалом є два дивізіони “заборонених” крилатих ракет: один було переміщено у грудні 2016 року на діючу військову базу, інший продовжує випробування на полігоні Капустін Яр в Астраханській області.
У російському МЗС ці відомості назвали “голослівними звинуваченнями”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна