Штаб блокади на Донеччині не збирається здавати зброю

 

Учасники блокади торгівлі з ОРДЛО не збираються дотримуватись приписів ГУ Нацполіції Донеччини щодо заборони ввезення на територію Донецької області офіційно зареєстрованої зброї.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у заяві “Штабу блокади торгівлі з окупантами”.

“Обмеження прав громадян, якi введені за бажанням начальника Нацполіції в Донецькій області, є незаконними, отже, виконуватися “Штабом” не будуть”, – ідеться в заяві, розміщеній на фейсбук-сторінці акції.

“Штаб…” нагадує начальнику главку поліції В’ячеславу Аброськіну зміст статті 19 Конституції України: “Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України”.

“У разі якщо державний службовець Аброськін вирішив жити не за Законом, а за “поняттями”, “Штаб” рекомендує йому змінити місце роботи і приєднатися до його колишніх колег у т. зв. “ДНР” або в окупованому Севастополі. У вільній Україні такого не буде”, – заявили учасники блокади.

Як інформувала “Новинарня“, 8 березня стало відомо, що начальник ГУ Нацполіції Донеччини В’ячеслав Аброськін зробив заяву про те, що він забороняє ввезення в Донецьку область навіть офіційно зареєстрованої зброї. На його думку, така зброя повинна бути здана на зберігання в поліцію, в іншому випадку громадянам України буде заборонено в’їзд на територію області.

Тим часом організатори блокади торгівлі з ОРДЛО нещодавно закликали приїздити на акцію зі своєю зареєстрованою зброєю.
При цьому в Бахмуті стався конфлікт за участю нардепа Семена Семенченка, який завадив поліції забрати “ствол” в одного з учасників блокади.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна