На комісії Україна-НАТО в Брюсселі теж занепокоєні блокадою ОРДЛО

 

У штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу в Брюсселі в середу, 8 березня, відбулося засідання комісії Україна-НАТО за участю заступника міністра закордонних справ Вадима Пристайка.
Предметом обговорення стали ситуація на сході України, в окупованій Автономній Республіці Крим та перспективи Мінського процесу, інформує “Новинарня” з посиланням представництво України при НАТО.

“Головною темою засідання стала нова хвиля ескалації агресії Росії проти України. Було обговорене триваюче загострення безпекової ситуації на Сході України, спричинене збройними провокаціями з боку підтримуваних Росією бойовиків.

Було констатовано, що Росія, в порушення Мінських домовленостей, продовжує політичну, військову, матеріально-технічну і логістичну підтримку незаконних формувань, що захопили та тероризують окремі райони Донецької та Луганської областей нашої держави”, – йдеться в повідомленні.

“Союзники висловили занепокоєння ситуацією із блокуванням шляхів постачання вугілля з непідконтрольних територій, наголосивши на необхідності вирішення існуючих протиріч у законному руслі”, – зазначили також у представництві України при НАТО.

За підсумками засідання Україна отримала чітку позицію про підтримку з боку НАТО. Про це заявив пан Пристайко в ефірі телеканалу “112 Україна“.

“Була чітка позиція щодо підтримки України з боку НАТО, як організації, так і її членів – країн-учасниць… Вони знають, хто на кого напав, розуміють, хто винен, і називають винною Росію”, – повідомив Вадим Пристайко.

За його словами, у НАТО виявляють інтерес “до того, що відбувається на Донбасі, чому відбувається погіршення ситуації і яким шляхом піде Україна, щоб вийти з цієї ситуації”.

“Цікавилися питаннями реформ, як Україна буде боротися з корупцією, як знайде своє місце серед країн ЄС”, – додав Пристайко.

Читайте також:
Порошенко розпорядився краще рекламувати НАТО:
будуть підручники, окремий сайт і свято

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна