Клімкін у Вашингтоні закликав до посилення ролі США щодо Донбасу й Криму

Україні потрібна підтримка США в “перезапуску” переговорів сторін, які підписали Будапештський меморандум, щодо повернення окупованих територій Донбасу й Криму.
Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив під час слухань 7 березня в Сенаті США на тему “Російська політика і наміри щодо окремих європейських країн: приклад України”.

“Нам потрібна підтримка США для перезапуску відносин між підписантами Будапештського меморандуму. Сполучені Штати мають відігравати ключову роль у переговорах по Донбасу і Криму“, – цитує Клімкіна посольство України у Вашингтоні.

Крім того, міністр розповів американським сенаторам про російські озброєння та війська в Криму і на Донбасі й закликав надати Україні оборонне озброєння.
Він звернувся з проханням підтримати надання Україні коштів, передбачених у бюджеті США у 2017 році, а також і в наступному році.

Глава МЗС України заявив, що нині не може бути мови про послаблення санкцій щодо Росії, а може йтися тільки про їхнє посилення.

Раніше у вівторок Павло Клімкін зустрівся у Вашингтоні з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном та обговорив можливі кроки для того, щоб “змінити ситуацію із невиконанням Росією Мінських домовленостей”.
Глава Держдепу запевнив, що ніяких “обмінів” України в контексті розв’язання інших питань не буде.

Читайте також:
У Сенаті США пройшли слухання за участі Клімкіна про допомогу Східній Європі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна