Завдяки перенесенню КПВВ “Новотроїцьке” Україна поверне дев’ять сіл із “сірої зони”. КАРТА

 

Українські силовики перенесуть контрольний пункт в’їзду-виїзду “Новотроїцьке” в Донецькій області майже на 8 км углиб “сірої зони”, повернувши під повний контроль України дев’ять сіл.
Про це заявив керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

“КПВВ Новотроїцьке у найближчі три місяці плануємо перенести за село Березове. Це майже на 8 км вглиб, ближче до лінії розмежування. Сьогодні обговорили це із представниками Державної прикордонної служби, поліції та ДСНС”, – написав він у “Фейсбуці”.

“Виїжджали на місце розташування майбутнього КПВВ. У бінокль розглядав блокпост рашистів та околиці тимчасово окупованого Докучаївська”, – зазначив Жебрівський.

За словами голови ВЦА, після перенесення КПВВ із так званої “сірої зони” буде виведено села Березове, Степне, Тарамчук, Славне, Новомихайлівка, Парасковіївка, Костянтинівка, Водяне та Солодке.

 

Нагадаємо, попереднього разу, в жовтні 2016 року, було перенесено контрольний пункт “Майорськ“, із “сірої зони” виведено н.п. Зайцеве, Майорськ, Курдюмівка, Одрадівка, Миколаївка, Кодима.

Читайте також:
Верховна Рада приєднала до Луганської й Донецької області селища
з підконтрольних територій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна