ЄС і США привітали арешт Насірова, але хочуть ще й Антикорупційний суд

 

Представництва Євросоюзу та США в Україні схвалили останні дії НАБУ й САП у справі голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.
Про це йдеться у заяві двох дипломатичних відомств, оприлюдненій на сторінці Представництва ЄС у “Фейсбуці”.

“Ми схвалюємо усе дієвіші зусилля Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури із реалізації наданих їм повноважень”, – зазначено у відозві.

“Ми вітаємо судові рішення, ухвалені вранці 7 березня, але відзначаємо, що події кількох останніх днів підтверджують потребу мати спеціалізований антикорупційний суд”, – наголосили дипломати ЄС і США.

У цьому контексті в заяві підкреслюється також важливість незалежного аудиту НАБУ.

Дипломатичні відомства зазначають, що досягнення успіху у боротьбі з корупцією критично важливе для України як у контексті виконання вимог Майдану, так і заради залучення прямих іноземних інвестицій, необхідних для розвитку української економіки.

Посол ЄС Х’юг Мінгареллі черед “Твіттер” Представництва Євросоюзу також заявив: “Боротьба з корупцією – головний виклик, задля цього Україна потребує спеціалізованих антикорупційних судів”.
Посол ЄС також наголосив, що антикорупційні органи в Україні повинні діяти незалежно, адже від цього залежить майбутнє верховенства права.

 

Нагадаємо, Солом’янський райсуд сьогодні вранці обрав для відстороненого голови ДФС Насірова запобіжний захід – арешт – із можливою заставою 100 млн. грн. Після цього він був доставлений до СІЗО.

Читайте також:
Ситник розповів про темпи комплектації НАБУ та Антикорупційний суд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна