Найближчим часом із Криму в Україну передадуть 18 в’язнів, – омбудсман

 

Український та російський омбудсмени Валерія Лутковська й Тетяна Москалькова домовилися передати в Україну з окупованого Криму 18 українських в’язнів.
Про це сторони домовилися 6 березня в Женеві в рамках проведення щорічної зустрічі Глобальної мережі національних інститутів з прав людини, повідомляє прес-служба українського уповноваженого з прав людини.

“Під час зустрічі омбудсманів особливу увагу було приділено питанню реалізації попередніх домовленостей сторін, зокрема, щодо переміщення українських громадян, які відбувають покарання на території АР Крим, в інші заклади для подальшого відбування покарання на території материкової України”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Лутковська та Москалькова “обговорили шляхи якнайшвидшої технічної реалізації попередніх домовленостей такого переміщення, розглянули виконання процедури переміщення відповідними державними органами обох держав”.

Підкреслюється, що омбудсмени України і РФ повідомили, що вказане переміщення відбудеться найближчим часом.

Також у ході зустрічі Лутковська висловила бажання відвідати українських політв’язнів РФ – Андрія Захтея, Євгена Панова, Романа Сущенка та інших.

Крім того, омбудсмени обговорили проблемні питання, пов’язані з етапуванням Станіслава Кліха у Верхнеуральськ.

Читайте також:
Лутковську пообіцяли пустити до громадян України в кримських колоніях 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна