На Донеччині судять активістку сепаратистського референдуму

 

Прокуратура Донецької області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно мешканки міста Добропілля, яка в 2014 році організовувала в регіоні сепаратистський референдум. Про це інформує “Новинарня” з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Зазначається, що жінка обвинувачена у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України – “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”.

В ході досудового розслідування встановлено, що у квітні 2014 року, коли місто Донецьк було захоплене бойовиками терористичної організації “ДНР”, 40-річна жінка, перебуваючи в будівлі Донецької обласної державної адміністрації, за власною ініціативою запропонувала бойовикам допомогу в організації та проведенні так званого “референдуму щодо самостійності ДНР”.

Надалі правопорушниця здійснювала керівництво дільничною виборчою комісію на території смт Новодонецьке – “розподіляла обов’язки серед членів комісії щодо формування списків громадян, які брали участь у незаконному референдумі, отримувала від терористів бюлетені, які по закінченню голосування повернула їм разом із відповідним протоколом”.

Наразі досудове розслідування у цій справі завершено. Суд буде “очний” – про перебування сепаратистки на непідконтрольній території не йдеться.

“Справедливе покарання за вказаний злочин проти своєї держави обвинуваченій винесе суд. За санкцією статті жінці загрожує до 10 років тюрми”, – зазначає прес-служба прокуратури.

Читайте також:
Заступницю мера Костянтинівки судять за псевдореферендум 2014 року, заочно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна