Генпрокуратура вдруге заблокувала мільярд Януковича-молодшого

 

Протягом 2015-2016 років Печерський райсуд міста Києва наклав арешт на депозитні рахунки на загальну суму майже 1 млрд. грн., відкриті працівниками ПАТ “Всеукраїнський банк розвитку”, фактичним власником яких є Олександр Янукович.
Про це повідомила в соцмрежі прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

“Генеральною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо службових осіб ПАТ “Всеукраїнський банк розвитку”, який належить Олександру Януковичу.
У ході досудового розслідування за клопотанням Генеральної прокуратури України протягом 2015-2016 років Печерським районним судом міста Києва було накладено арешт на депозитні рахунки, відкриті працівниками банку на загальну суму біля 1 млрд. грн., оскільки є достатньо підстав вважати, що фактичним власником вказаних грошових коштів є О. Янукович”, – написала Сарган.

“Разом із тим, з кінця грудня 2016 року деякими слідчими суддями Печерського районного суду м. Києва почали задовольнятися клопотання адвокатів та ухвалюватися суперечливі рішення про зняття арешту з зазначених грошових коштів у зв’язку з необґрунтованістю накладення їхніми колегами-суддями”, – додала речниця генпрокурора.

Вона зазначила, що у деяких випадках один і той же слідчий суддя, розглядаючи однотипні клопотання адвоката протягом місяця, приймав різні рішення.

Тож, за словами речниці, з метою недопущення зняття грошових коштів з накопичувальних рахунків ПАТ “Всеукраїнський банк розвитку”, відкритих у Національному банку, за клопотанням Генеральної прокуратури 17.01.2017 Печерський районний суд міста Києва повторно наклав арешт на грошові кошти вказаних фізичних осіб.

Перед тим у понеділок Сарган повідомила, що Генпрокуртаура разом із Держфінмоніторингом заблокували кошти Олександра Януковича у обсязі 312,5 млн грн, які надійшли в Міжнародний інвестиційний банк від Всеукраїнського банку розвитку.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна