Зниклими безвісти вважаються 483 українці, – Геращенко

 

На сьогодні, за даними Служби безпеки України, зниклими безвісти вважаються 483 українці. Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

“На сьогодні зниклими безвісти залишаються 483 українці (згідно списків СБУ), в заручниках – 113 осіб (знаємо про місцезнаходження лише 58 громадян з цього списку)”, – написала вона у “Фейсбуці” 6 березня.

Також Геращенко повідомила, що провела зустріч з президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Пітером Мауером, в рамках якої обговорювалася робота гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську. Вона наполягає на залученні МКЧХ до пошуку зниклих безвісти та звільнення заручників.

“Не було жодної із 50 зустрічей в Мінську, де б не піднімалося це питання. І немає пояснення, чому українські тюрми є відкритими для МКЧХ і інших міжнародних місій, натомість всі пенітенціарні установи залишаються закритими на окупованих територіях і в РФ, де є українські політв’язні. Чому МКЧХ не дозволяють провідати українців в ОРДЛО, передати їм листи чи посилки від родичів. Також ОРДЛО проти залучення МКЧХ до процесу звільнення заручників”, – констатувала учасниця переговорів.

Читайте також:
СБУ заявляє про 113 українських заручників в ОРДЛО,
бойовики дивним чином визнають 47, – Геращенко

На відміну від Савченко, бойовики “ДНР” не пускають
до полонених Червоний Хрест, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.