Рассадніков плюс Булишев. До суду передано справи двох посіпак “ДНР” та “ЛНР”

Прокуратури Донецької та Луганської областей синхронно скерували до суду обвинувальні акти щодо двох “посадовців” сепаратистських утворень, відповідно, зі структури так званих “ДНР” і “ЛНР”.
Як передає “Новинарня” з посиланням на пес-служби відомства, один із підсудних – “міністр будівництва та житлово-комунального господарства ДНР” Василь Рассадніков, інший – “заступник міністра зв’язку та масових комунікацій ЛНР” Роман Булишев.

“Слідчими встановлено, що у період з листопада 2014 року по вересень 2015 року мешканець міста Донецьк В. Рассадніков, вступивши до лав терористичної організації «ДНР» та зайнявши вказану посаду, видавав псевдодокументи незаконної установи (зокрема, про формування тарифів на житлово-комунальні послуги), призначав та звільняв керівників підприємств, контролював фінансово-економічну діяльність окремих галузей житлово-комунального господарства.
Крім того, чоловік активно (…) пропагував ідеї щодо легітимної діяльності «ДНР». Таким чином правопорушник забезпечував реалізацію завдань політичного блоку терористів «ДНР» шляхом виконання покладених на так зване «міністерство» повноважень, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258-3 КК України, а саме – участь у терористичній організації”, – ідеться в повідомленні.

Відтак “екс-міністра” Рассаднікова, якому вже 71 рік, чекає заочне засудження.
Санкція інкримінованої йому статті передбачає від 8 до 15 років ув’язнення.

Роман Булишев

Та сама стаття ККУ стосується і псевдоурядовця з Луганщини. Прокуратура не вказує його імені – подає лише фото й посаду, однак пошук по базі МВС показує, що Старобільським відділом ГУ Нацполіції розшукується військовий дезертир саме такої зовнішності – Булишев Роман Валерійович, 1977 р.н.

“Встановлено, що у 2015 році громадянин України надав згоду на призначення себе на посаду так званого «заступника міністра зв’язку та масових комунікацій» терористичної організації «ЛНР» та дотепер організовує функціонування та діяльність вказаного «відомства», видає незаконні накази, розпорядження, обов’язкові до виконання підпорядкованими працівниками, здійснює контроль за роботою засобів масової інформації на території терористичної організації «ЛНР». Своїми діями так званий «заступник міністра зв’язку та масових комунікацій» веде антиукраїнську пропаганду, оприлюднюючи завідомо недостовірну та упереджену інформацію, вихваляючи діяльність терористичної організації «ЛНР».

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області, його оголошено у розшук та стосовно останнього здійснено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду”, – зазначили в прокуратурі.

Читайте також:
Суддю, яка в “ДНР” винесла смертний вирок, на Донеччині судять заочно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна