П’яний вінничанин поклав у холодильник протитанкову міну й лякав жінку

 

У Вінниці поліція вилучила за місцем проживання 31-річного чоловіка протитанкову міну ТМ-62, яку він зберігав у холодильнику.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Вінницької області, до правоохоронців надійшло повідомлення від місцевої жительки про те, що її чоловік повернувся додому нетверезим з вибуховим предметом і погрожує його підірвати. На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції та вибухотехніки.

У квартирі правопорушника в морозилці неробочого холодильника поліція виявила предмет, схожий на протитанкову міну ТМ-62 без запалу. З міркувань безпеки всіх мешканців під’їзду було евакуйовано.

За словами правопорушника, міну він викрав на виставці зброї в одному з навчальних закладів міста. Бойова вона чи ні, він не знав.

Вилучений предмет вибухотехніки забрали на експертизу. Його походження з’ясують слідчі.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення кара може сягати позбавлення волі на строк до 7 років.

Читайте також:
АТОвцю дали три роки ув’язнення за “вкрадений” прапор: приховані обставини щодо двічі судимого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна