НАБУ подало скаргу на прокурора САП, який закрив справу про корупцію санлікаря Протаса

 

Детективи НАБУ подали скаргу на рішення старшого прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Василя Кричуна про закриття кримінального провадження стосовно в.о. головного санітарного лікаря України Святослава Протаса та начальника одного з департаментів ДСЕС.

Як повідомили в прес-службі Національного антикорупційного бюро, відповідну скаргу направлено на ім’я керівника САП Назара Холодницького 3 березня.

В скарзі йдеться зокрема про те, що детективи Бюро зібрали вичерпну доказову базу щодо Протаса й не погоджуються з рішенням прокурора Кричуна про відсутність складу злочину, а також просять главу САП Холодницького скасувати постанову про закриття кримінального провадження та змінити групу прокурорів.

НАБУ додає відео, яке доводить корупційні дії Протаса на посаді:

Як повідомляла “Новинарня“, головного санітарного лікаря України Святослава Протаса затримали 30 червня 2016 року за підозрою в організації схеми з розкрадання 400 тис. грн. бюджетних коштів під виглядом виділення премій до Дня медичного працівника. Разом із Протасом було затримано начальника департаменту Державної санітарно-епідеміологічної служби Чепурного.

Детективи НАБУ повідомили затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та за ч.5 ст.27 та ч.4 ст.368 ККУ.

2 липня Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід Протасу у вигляді сплати понад 413 тис. грн. застави, і за чиновника її внесли.

https://www.facebook.com/rodion.shovkoshytnyi/posts/1477665855611701

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна