Через “віджими” на Донбасі Ахметов вилетів із топ-500 світових мільярдерів. СПИСОК

 

Агенція Bloomberg опублікувала оновлений список 500 найбагатших людей світу, із якого вибув український олігарх Рінат Ахметов.

Як передає “Новинарня“, в попередній версії рейтингу, 1 березня, Ахметов був єдиним представником України та посідав 483-тє місце з активами $3,66 млрд. Однак тоді зазначалося, що донецький підприємець порівняно з попереднім звітом збіднів на 88 млн. доларів.

Очолює рейтинг новий Bloomberg засновник Microsoft Білл Гейтс, у якого 85,6 мільярда доларів. На другому місці — американський бізнесмен Воррен Баффет ($78,9 мільярда), на третьому — власник Amazon Джефф Безос ($73,5 мільярда).

До першої десятки також увійшли засновник іспанської компанії Inditex Амансіо Ортега ($69,3 мільярда), засновник Facebook Марк Цукерберг ($59,1 мільярда), мексиканський бізнесмен Карлос Слім ($53 мільярди), співвласники корпорації Koch Industries брати Чарльз і Девід Кохи ($48,1 мільярди), голова ради директорів корпорації Oracle Ларрі Еллісон ($45,3 мільярда) та засновник IKEA Інгвар Кампрад ($42,9 мільярда).

Останній, 500-й, рядок рейтингу займає саудівський банкір Сулейман Аль Раджі з капіталом у розмірі $3,61 млрд.

Як писала “Новинарня“, минулого тижня сепаратисти “ДНР” і “ЛНР” оголосили, що ввели “зовнішнє управління” на підприємствах української юрисдикції, зокрема й тих, що належать Рінату Ахметову.
При цьому бойовики в Донецьку захопили “Донбас-арену”, що належить структурам олігарха.

Читайте також:
У Ахметова переконують, що їхні підприємства в ОРДЛО залишаться з Україною

Два заводи Ахметова в ОРДЛО через блокаду припиняють роботу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна