Укрзалізниця домовилася, що в Конотопі блокади не буде – лише спостереження

 

Ситуацію з блокуванням залізниці у Конотопі на Сумщині врегульовано. Про це інформує прес-служба “Укрзалізниці“.

“Учасники блокади погодилися не перешкоджати руху поїздів та покинути місце блокування. Зокрема, залізничники домовилися надавати раз на місяць народному депутату – учаснику блокування залізниці – інформацію щодо перевезених вантажів між Україною та Росією. Окрім цього, усі поїзди на прикордонній станції Хутір-Михайлівський проходять необхідні процедури прикордонного та митного контролю”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що в переговорах брали участь залізничники, представники правоохоронних органів та народні депутати України.

“Завдяки злагодженій роботі вдалося оперативно врегулювати ситуацію та уникнути суттєвих збоїв у графіку руху поїздів. Блокування залізниці не вплинуло на рух пасажирських поїздів”, – зауважили у прес-службі УЗ.

Водночас у “Штабі блокади торгівлі з окупантами” послуговуються іншою термінологією та заявляють про “спостережний режим” роботи “редуту імені Конрада Аденауера” в Конотопі.

“Акція попереджувального блокування [в неділю] продовжувалась до 17:00. Так як “Укрзалізниця” відмовлялась надавати інформацію про номенклатурі дані вантажів, що йдуть в та з Росії, народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко були вимушені зупиняти вантажні поїзди на прикордонній станції та перевіряти документи прямо у машиністів.
Після перевірки трьох вантажних поїздів прямо на рейках керівництво конотопської Укрзалізниці погодилось виконувати закони України і надавати інформацію про номенклатуру вантажів і кількість вагонів народним депутатам України”, – сказано в дописі на ФБ-сторінці “Штабу…”

“Редут імені Конрада Аденауера у місті Конотоп Сумської області запрацював у спостережному режимі. Дані номенклатури вантажів і відео вагонів будуть публікуватись на сторінці “Штабу блокади”, – заявили “блокадники”.

Також вони попередили, що “мережа редутів на українсько-російському кордоні буде розширюватись”.

“Вимоги Штабу блокади залишаються незмінними: звільнити українських військовополонених і законодавчо заборонити торгівлю на крові!” – зазначено в дописі.

Як раніше повідомляла “Новинарня“, 5 березня поліція порушила справу за блокаду залізниці в Конотопі, яка почалася напередодні.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна