Суд у справі Насірова: долучено висновок медиків про те, що пацієнт симулює

 

Солом’янський райсуд Києва ухвалив рішення приєднати уточнений висновок Інституту кардіології імені Стражеска щодо стану здоров’я голови Державної фіскальної служби Романа Насірова до матеріалів справи.

З відповідним клопотанням звернулася сторона обвинувачення на початку засідання щодо обрання запобіжного заходу Насірову в неділю, 5 березня.

Прокурори зачитали частину висновку, де йдеться про те, що при стабілізації артеріального тиску пацієнт може продовжувати лікування в амбулаторних умовах, а також що станом на 4 березня він не потребує невідкладної медичної допомоги.

Пізніше один із дев’яти адвокатів Насірова, які беруть участь у засіданні, зачитав весь текст висновку. Адвокати не заперечували щодо його приєднання, однак стверджували, що вказані документи були отримані стороною обвинувачення в незаконний спосіб.

Суд також задовольнив клопотання обвинувачення про допит в якості свідка голови лікарської комісії, яка надавала відповідний висновок.

Захист наполягає на перенесенні засідання до стабілізації стану Насірова.

Сам Насіров також попросив дати йому можливість закінчити обстеження і стабілізувати стан здоров’я, після чого він зможе брати участь у засіданні.

Однак об 11:35 суд відмовив у відкладенні судового засідання.

Станом на 12:00 в засіданні перерва через клопотання адвокатів про відвід судді.

Раніше 5 березня в розпорядженні “Української правди” опинився уточнений висновок Інституту кардіології ім. Стражеска, куди НАБУ привозило Насірова в суботу для уточнення діагнозу, поставленого йому в урядовій лікарні “Феофанія” при оголошенні підозри.
Зазначається, що в Насірова діагностовано гіпертонію, але невідкладної допомоги він не потребує (хоча виглядає як “непритомний” на ношах у клітці в залі суду).

“Гіпертонічна хвороба ІІ стадії, 3-го ступеня, високого ризику. Гіпертензивний криз від 02.03.2017. Серцева недостатність І стадії. КВГ (від 03.03.2017). Метаболічний синдром. Порушення толерантності до вуглеводів”, – ідеться в документі, наданому детективу Національного антикорупційного бюро.

 

У висновку зазначено, що при стабілізації артеріального тиску пацієнт може продовжувати лікування в амбулаторних умовах.

Читайте також:
Ідея адвокатів Насірова “упасти на больничку” загубила його кар’єру
й перетворила на посміховисько, – Лещенко

Уряд відсторонив Насірова від посади голови ДФС в день його народження

Насіров підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
Слідство вважає, що голова Державної фіскальної служби протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом ТОВ, причетним до Онищенка. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 млрд. грн., вважають у Національному антикорупційному бюро.

Насірову вручили підозру після обшуків у ДФС 2 березня, коли він перебував у лікарні “Феофанія” і виглядав як непритомний. Адвокати заявляли про неправомірність підозри в такому стані. Лікарі нібито діагностували в нього інфаркт міокарда.
У суботу вранці, 4 березня, Насірова з “Феофанії” в супроводі спецпризначенців НАБУ перевезли для підтвердження або спростування діагнозу до Інституту кардіології імені академіка М. Стражеска.

Засідання суду з обрання Насірову запобіжного заходу мало розпочатися о 19.00 у приміщенні Шевченківського райсуду Києва, однак воно почалось пізніше – о 21:10 – через повідомлення про замінування суду, яке не підтвердилось. Зрештою суд перенесли на ранок 5 березня.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає для Насірова арешту із можливою заставою в розмірі 2 млрд. грн., повідомив нардеп Мустафа Найєм.

Термін обрання запобіжного заходу судом спливає за десять хвилин до опівночі.

Читайте також:
Якщо Насіров симулює – це врахують при арешті, – Ситник

Уряд відсторонив Насірова від посади голови ДФС в день його народження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна