Сирійська опозиція збила літак сил Асада, він упав у Туреччині

Сирійський військовий літак пізно ввечері 4 березня зазнав аварії у провінції Хатай на півдні Туреччини. Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu.

За даними агенції, одна з груп сирійської опозиції – “Ахрар Аль-Шам” – заявила, що вони збили літак сил Асада.

Представник угруповання Ахмед Караалі заявив, що літак був підбитий, коли атакував позиції угруповання в провінції Ідліб.
Турецька влада, однак, не виключає, що винищувач міг розбитися через погані погодних умов.

Повідомляється, що в неділю, 5 березня, пілот був знайдений живим після того, як катапультувався. Його пошуки тривали дев’ять годин. Зараз льотчик перебуває в турецькій державній лікарні.

Прем’єр-міністр Туреччини Біналі Їлдирим заявив, що збитий літак – це радянський багатоцільовий винищувач третього покоління МіГ-23 (з кодифікації НАТО – Flogger). Його знайшли з порожньою кабіною.

За словами глави уряду, літак впав поблизу міста Самандаг.

Раніше губернатор провінції Хатай Ердал Ата уточнив, що він отримав повідомлення про авіакатастрофу біля села Яйлачик у районі Антак’я, за 35 км від сирійського кордону.

Читайте також:
Російська авіація в Сирії завдала ще одного “помилкового” удару

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна