Поліція порушила справу за блокаду залізниці в Конотопі

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом блокування руху потягів у Конотопі Сумської області.

Як повідомив відділ комунікації поліції Сумщини, народні депутати разом із своїми прихильниками влаштували в Конотопі протестну акцію в районі колієпроводу по проспекту Миру, 38 та зупинили два українські вантажні потяги. Один – на чотири хвилини, інший – більше, аніж на годину.

Конотопське відділення “Укрзалізниці” заявило про завдані у зв’язку з цим збитки.

Начальник Головного управління Нацполіції в Сумській області Микола Лушпієнко закликав учасників блокади вирішувати питання виключно у правовому полі, не блокувати рух потягів та проводити заходи мирно, не порушуючи закон та громадський порядок.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 279 Кримінального кодексу України (“блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту або створювало небезпеку життю людей”).

Санкція цієї статті передбачає штраф від 50 до 150 неоподаткованих мінімумів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Як повідомляла “Новинарня“, “Штаб блокади торгівлі з окупантами” заявив про поширення своєї акції з Донбасу на Конотоп напередодні, 4 березня.

У неділю в “Штабі…” заявили, що в Конотопі влаштована “акція з попереджувального блокування залізничних колій з Москви”.

“Вимоги акції — негайно пред’явити документи на поїзди з вугіллям та іншим, які були знайдені у вагонах із маркуванням РЖД на території товарної станції Конотоп.
Працівники “Укрзалізниці” незаконно блокують надання документів народним депутатам України. Керівництво поліції Сумської області прийняло заяву від нардепів про перешкоджання виконання депутатами своїх повноважень”, – зазначили блокадники, серед яких – нардеп Семен Семенченко.

При цьому доступ активістів до залізничного полотна блокувала поліція, що видно на фото:

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна