У Криму замироточив бюст російського царя Миколи ІІ, – Поклонська

 

Нелегітимно обрана депутат Держдуми Росії, колишній так званий прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська заявила, що в Сімферополі замироточив бюст останнього російського царя Миколи II.

Про це вона розповіла в інтерв’ю російському телеканалу “Царьград”.

“Мої співробітники телефонують з Криму, з прокуратури, які доглядають за каплицею: ви знаєте, сьогодні вранці бюст Ніколая ІІ, государя нашого, який ми встановили у сквері біля каплиці, замироточив. Мені зробили фотографії, направили”, – повідомила Поклонська.

За її словами, до мироточивого бюста вже почали сходитися люди, “приводять діток маленьких хворих…”.

“Це диво, яке не пояснять ні вчені , ніхто. Це у 100-ту річницю [зречення царя Миколи ІІ від престолу]… Адже государь нам допомагає, … вони (царська сім’я) загинули для того, щоб ми зробили Росію процвітаючою і великою”, – переконана екс-“прокурор” окупованого півострова.

Бюст Миколи II був встановлений у вересні 2016 року біля входу до каплиці Святих Царствених Страстотерпців біля прокуратури Криму, яку побудували на пожертви співробітників.

Зазначається також, що староста каплиці повідомив, нібито “мироточить не лише бюст, а й встановлені у каплиці ікони, а також репродукція фотографії царської сім’ї, яку зроблено в будинку Іпатьєва в Єкатеринбурзі (саме там у ніч із 16 на 17 липня 1918 року розстріляли Миколу ІІ з дружиною та дітьми. – “Н”). За його словами, мироточення почалося ще у 20-х числах лютого”.

На офіційному сайті Сімферопольської і Кримської єпархії РПЦ жодних повідомлень про мироточення в каплиці немає.

Наталія Поклонська, яка раніше працювала в органах прокуратури України, була серед найактивніших прихильників окупації Криму Росією. Її призначили “прокурором” окупованого півострова навесні 2014 року.

Поклонська як обвинувач брала активну участь у справах проти кримських татар, Меджлісу та проукраїнських активістів.

На чергових виборах до Держдуми РФ, які відбулися 18 вересня 2016 року також і в окупованому Криму, Поклонська пройшла в Держдуму РФ від правлячої партії “Єдина Росія”. І, відповідно, 27 вересня склала повноваження “прокурора Криму”, отримавши мандат депутата.

8 вересня Верховна Рада України ухвалила постанову, закликавши парламенти іноземних держав, парламентські асамблеї та міжнародні організації утриматися від участі у спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також за жодних обставин не визнавати їх результати.

Прокуратура в Україні відкрила справу за фактом незаконних виборів на окупованій території.

Євросоюз та США не визнають вибори в Держдуму РФ на території Криму й запровадили санкції проти всіх обраних на загарбаній в України території депутатів російського парламенту.

Читайте також:

Прокурор Поклонська в Криму вийшла на “Безсмертний полк” з іконою царя Миколи ІІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна